П`ятниця, 17-Тра-2024
Сайт Великокомарівської ЗОШ І - ІІІ ст.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 24

          Протягом 2014 - 2015 навчального року в нашій школі проводилися уроки мужності .Бесіди, лекції, відкриті години спілкування, екскурсії до музею організовували класні керівники 1 - 11 класів разом із своїми вихованцями. Школярі з наставниками ставили перед собою завдання осмислити та усвідомити масштаби подій, розбудити почуття відповідальності перед наступним поколінням. А також виховати в учнів повагу до героїчних подвигів співвітчизників  в роки Великої Вітчизняної війни ; формувати почуття гордості за їхні подвиги; сприяти бажанню берегти традиції своєї держави, уболівати за майбутнє своєї країни.

          Пам'ять полеглих на війні, що залишилися навіки молодими, і ветеранів, що не дожили до сьогоднішнього дня, ушанували хвилиною мовчання.

          Також наголошували на тому, що наш обов'язок - не тільки в свята згадувати, а кожен день пам'ятати про всіх, хто кував перемогу і загинув.

Народу мир потрібен, як вода,

Як хліб і сіль,

І він його доб'ється.

Ганьба і смерть тому, хто напада,

І вічна слава тим, хто не здається.

 

 


 

  

Переглядів: 372 | Додав: Admin | Дата: 24-Тра-2015 | Коментарі (0)

       Козацько-лицарське виховання в сучасній школі – це шлях досягнення ідеалу вільної та незламної в своїх прагненнях до свободи людини, яка на національних традиціях громадського та політичного життя розвиває рідну культуру й економіку, будує незалежну державу.

       У проведенні  дитячо - юнацької  військово - спортивної гри "Сокіл" ("Джура")  взяли участь учні 1 - 11 класів, класні керівники, адміністрація школи.

       Команди  боролися за звання кращих та брали активну участь у конкурсах. Переможцями гри стали учні 2 класу (класний керівник Тюхтій Г. Л.), учні 6 класу (класний керівник Дуркалець М. Е.) та учні 8 класу (класний керівник Додіченко З. Г.).

 

 

 

  

  

Переглядів: 396 | Додав: Admin | Дата: 24-Тра-2015 | Коментарі (0)

Наша вишивка – то пісня України,
Нашої священної землі.
В ній співають ранки солов′їні
Квітом розквітаються гаї.

Напевне, нема в Україні дому, де б не було вишиваного рушника, чи серветки, чи сорочки. Ці дорогі серцю речі передаються дітям, онукам, правнукам із покоління в покоління і свято зберігаються.

Вчителі нашої школи  та більшість учнів прийшли до школи у вишиванках, для того щоб щиро відзначити та взяти участь у Всеукраїнській акції до Дня вишиванки, а також відчути себе справжніми українцями.

 

 

 

Переглядів: 388 | Додав: Admin | Дата: 24-Тра-2015 | Коментарі (0)

          Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне з пам’яті людської, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.

Ніхто не забутий, на полі ніхто не згорів.

Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть.

І доки є пам’ять в людей і живуть матері

Щороку й сини, що спіткнулись об кулі живуть.

      

  

  

Переглядів: 315 | Додав: Admin | Дата: 24-Тра-2015 | Коментарі (0)

       Полум'я Другої світової війни, складовою якої була Велика Вітчизняна війна радянського народу проти німецько-фашистських загарбників, палахкотіло шість років. Понад 40 місяців - з червня 1941 по жовтень 1944р. - палало на українській землі полум'я страшної війни. Лилася кров, нищилися матеріальні й культурні цінності, духовні надбання народу. На бій ішли мобілізовані й добровольці, чоловіки й жінки різних національностей.

Територія України стала ареною найзапеклішого збройного протиборства двох могутніх держав. Буквально кожен клаптик  її землі переораний бомбами, снарядами, перекопаний солдатськими лопатами, рясно политий кров'ю. Тут відбувалися найжорстокіші битви війни і загинуло чи не найбільше бійців та командирів Червоної армії.

Пам'ять про ці жертви, про ратний і трудовий подвиг народу зобов'язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі  не народилися б, і не було б не лише України як суверенної держави, а й української нації.

Фестиваль-конкурс виконавців військово-патріотичної пісні , фінальний етап якого традиційно приурочений до Дня Перемоги, нагадує нам про ті буремні воєнні роки, про героїв, які своїми грудьми зупинили ворога.

Учні виконували сучасні патріотичні та пісні військової пори. Переможці та учасники були нагороджені дипломами, які вручила директор школи Качуренко Катерина Іванівна.

 

 

 

Переглядів: 445 | Додав: Admin | Дата: 24-Тра-2015 | Коментарі (0)

         Щороку 1 травня школа гостинно відчиняє двері, запрошуючи випускників у рідні стіни на зустріч. У цей  день усі повернулися у ті незабутні роки юності, які залишилися в пам'яті, як перше кохання, перші світанки, перші успіхи і невдачі. Адже саме в школі проводить свої найкращі роки життя людина. Гордиться наша школа своїми випускниками.

  

  

  

  

 

 

Переглядів: 294 | Додав: Admin | Дата: 24-Тра-2015 | Коментарі (0)

    Відомо, що розумні люди грають в інтелектуальні ігри. Гра не тільки розважає , але й навчає.

    То ж класним керівником 6 класу М. Е. Дуркалець була проведена інтелектуальна гра "Посмішка Фортуни". Мета гри: сприяти розвитку пізнавальних інтересів та інтелектуальних здібностей учнів; формувати культуру мислення та спілкування, допитливість, кмітливість; збагатити словниковий запас, розвивати прагнення до знань. Учні брали участь у різних конкурсах. "Лузали горішки", тренували слухову увагу розгадували анаграми, ребуси, доповнювали прислів'я, 

- Сьогоднішній конкурс, - наголосила вчителька, - це своєрідна розумова гімнастика, що навчає самостійно розв'язувати інтелектуальні завдання, застосовувати знання в нестандартних ситуаціях.

Завершився захід словами - побажаннями всім бути добрими, розумними, знати багато цікавого і завжди перемагати.

 

  

Переглядів: 368 | Додав: Admin | Дата: 24-Тра-2015 | Коментарі (0)

           Класний керівник 11 класу Кушніренко Надія Іванівна провела відкриту годину спілкування "Щастя: ілюзія чи реальність" у формі колоквіуму за трикутним столом з елементами тренінгу, мета якої допомогти учням зрозуміти складну філософську категорію "щастя", усвідомити що щастя розглядається в єдності і взаємозв'язку з категоріями сенсу життя, любові, істини, добра і зла, дати можливість упевнитися їм,що досягнення щастя залежить від їхніх особистих зусиль, виховувати добро, чесність, людяність, працьовитість, прагнення бути щасливим.

   

 

  

                                        

Переглядів: 332 | Додав: Admin | Дата: 24-Тра-2015 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz