Четвер, 02-Тра-2024
Сайт Великокомарівської ЗОШ І - ІІІ ст.
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

         Родзинкою Закриття тижня мови та літератури було проведення заходу до Дня рідної мови , який організували  учні 7 класу разом з учителькою української мови та літератури Загорняк С. М. У цей святковий день усіх учнів та вчителів школи  запросили на слово щире, на бесіду мудру, на торжество рідної Мови!

         Проведення свята "Лунай, прекрасна наша мово!" - то ще одна сходинка до нашого зближення, родиного єднання в сім 'ї вольній, новій.

          На свято завітали баба Параска та баба Палажка (гурток "Горицвіт" керівник Павловська А. М.),  урочисто звучали вірші про мову, пісні, гуморески, заклики вивчати рідну мову, не цуратися, берегти.

   

 

 

Переглядів: 383 | Додав: Admin | Дата: 28-Бер-2015 | Коментарі (0)

           Людина і любов…Це почуття існує стільки, скільки існує і людина. Глибоке, без компромісів і розрахунків, воно облагороджує душу. Це полум’я, що знищує в людині все нікчемне, егоїстичне. В любові зосереджується духовна енергія і вся сила почуттів.

           14 лютого - День усіх закоханих. У цей  день з вітальними словами до присутніх звернулися ведучі свята Петкова Ангеліна та Мисків Елісон.

            Петкова Людмила Михайлівна організувала для учнів 1- 11 класів цікаві вікторини, конкурси, змагання. У найголовнішому конкурсі "Найкращий Валентин та Валентина" серед учнів 1 - 4 класів перемогли Фігель Софія (учениця 2 класу) та Варварчук Владислав (учень 4 класу), серед учнів 5 - 11 класів   - Федоренко Владислав та Руда Марія (учні 11 класу).

           Самоврядування школи організувало шкільну пошту, де учні з радістю надсилали один одному листи і вітання зі святом.

                                                   

Переглядів: 352 | Додав: Admin | Дата: 28-Бер-2015 | Коментарі (0)

              Під час декади педагогічної майстерності адміністрація та вчителі школи були запрошені на відкритий урок з іноземної (німецької) мови до учнів 6 класу, який провела вчителька вищої категорії Кушніренко Надія Іванівна.

               Головна мета навчання іноземної мови полягає у формуванні учнів комунікативної компетентності - умінь і навичок здійснювати спілкування в усній і писемній формі.

                На початку уроку - фонетичні вправи - вірші, римівки, загадки. Вчителька акцентувала увагу на вимові звуків, інтонації, фразовому наголосі. Приділялася увага зростанню ролі самостійної роботи, груповим формам.

      

        

              

Переглядів: 404 | Додав: Admin | Дата: 25-Бер-2015 | Коментарі (0)

           Уже традиційно  в нашій школі урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Міжнародного  дня рідної  мови, який усі українці світу відзначають  21 лютого.

           Найрізноманітніші заходи з нагоди Міжнародного дня рідної мови  тривали упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години, спеціальні гуртки-майстеркласи тощо.

            Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

  

   

   

   

    

Переглядів: 368 | Додав: Admin | Дата: 25-Бер-2015 | Коментарі (0)

         11 лютого 2015 року відбувся відкритий урок з української мови у 5 класі, який провела вчителька української мови та літератури Загорняк Світлана Миколаївна.  На уроці учні разом із вчителькою подорожували країною "Орфографії", зустрілися з "героями" вивчених орфограм , з "мешканцями" словників - довідників, здійснювали "зупинки - відпочинки" на станціях. Завдяки правильно обраному маршруту, завдяки своїй наполегливості, старанності,учасники вшанували рідну мову, засвоїли багато орфограм, підвищили рівень грамотності та культури мовлення.

               

       

Переглядів: 430 | Додав: Admin | Дата: 24-Лют-2015 | Коментарі (0)

     Святинею і гордістю великокомарівців є шкільний етнографічний музей «Українська світлиця», експонати якого по крихіткам збирали всім селом.

     Основна мета музею – збереження і примноження славних традицій, звичаїв, обрядів, особливостей побуту українського народу.

     Ось і цього разу керівник музею Ангелова Світлана Борисівна зі своїми вихованцями – учнями 4 класу, зібрала всіх на велике свято «Масляна, масляна, яка ти красна!». Вмить на сцені затишної актової зали ожили  славні традиції і обряди наших предків… Лунали українські пісні, жартівливі загадки, ігри, присутні пригощалися смачними млинцями із сиром, солодощами, запашними булочками. Дівчатка з другого класу (кл.керівник Тюхтій Галина Леонідівна) танцювали завзято танок Весняночки – подоляночки, щоб нагадати усім – весна скоро!

     За давньою традицією, у неділю, на Масляну, старалися забути люди всі образи. А ще просили пробачення один у одного… Ми не змінили ці гарні традиції, і, взявшись за руки в єдиному міцному колі, пробачили  всі негаразди і непорозуміння один одному… і… відпустили їх! Цьому навчали нас наші прадіди! Це можуть робити дійсні українці  з надією на краще, з любов’ю до рідного краю!


  

 

 

 

 

Переглядів: 340 | Додав: Admin | Дата: 24-Лют-2015 | Коментарі (0)

          30 січня 2015 року відбувся семінар – тренінг на тему: «Здоров’я – найбільша цінність життя», який провела вчителька Дуркалець Марія Едуардівна. Мета тренінгу – дати поняття щодо здорового способу життя, довести пріоритети здоров’я серед інших людських цінностей, бо здоровий спосіб життя охоплює різноманітні сфери життя людини і реалізується через поведінку,конкретні дії, вчинки, тому кожен із навчальних предметів може і має впливати на їх зміст, прищеплювати учням уміння і навички  для ведення здорового способу життя, активного залучення до здоров ҆язбережувального навчального процесу, формування активної позиції щодо зміцнення і збереження власного здоров’я. Тренінг проводився в цікавій ігровій формі. 

 

    

 

 

Переглядів: 367 | Додав: Admin | Дата: 13-Лют-2015 | Коментарі (0)

             26 січня 2015 року відбулося засідання педагогічної ради – педрада -  круглий стіл – обмін досвідом на тему : «Роль контролю та стимулювання навчальної діяльності школярів у підвищенні якості знань учнів». Учителі охоче ділилися досвідом з даного питання, аналізували відвідані уроки у колег. Заступник директора з навчально – виховної роботи Загорняк Світлана Миколаївна зупинилася на внутрішньо – шкільному контролі за якістю знань, умінь і навичок учнів. Ознайомила присутніх з моніторингом навчальних досягнень учнів школи. Голова педагогічної ради школи Качуренко Катерина Іванівна підвела підсумки. Одноголосно уклали рішення. Засідання пройшло в цікавій формі, було і психологічне налаштування на роботу, і вправи для зняття втоми, і рефлексійні вправи.

  

 

 

 

 

      

 

Переглядів: 387 | Додав: Admin | Дата: 13-Лют-2015 | Коментарі (0)

10 лютого 2015 року - День Безпечного Інтернету.

Цьогоріч це поняття стає дедалі актуальнішим, коли в світі існують інформаційні війни і дуже важко розрізнити де правда, а де дезінформація. Як від цього вберегти підростаюче покоління?

Пропонуємо вправи для проведення з дітьми та молоддю:

- Тренінгова вправа "Інтернет-павутина" для дітей від 12 років;

- Набір вправ "Інтренет: добро чи зло?" для підлітків;

- Тренінгова вправа "Вернісаж думок" для дітей 12-14 років;

- Тренігова вправа "Шлях до безпеки в Інтернеті" для дітей та молоді від 13 років;

- Тренінгова вправа "Мандруй по мережі Інтернет безпечно" для дітей віком 9-11 років.

З науковими статтями з питання формування безпечної поведінки дітей в Інтернеті можна ознайомитись за посиланням

 

Переглядів: 351 | Додав: Admin | Дата: 09-Лют-2015 | Коментарі (0)

Вітаємо З НОВИМ РОКОМ І РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!
Бажаємо щоб у банку і в кишені були гривні і зелені,
Щоб був успіх і зростання, були сили для кохання!!!

Переглядів: 345 | Додав: Admin | Дата: 06-Січ-2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 30 31 32
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz